EHJÄ ry mukana Integration 2018 tapahtumassa

EHJÄ ry mukana Integration 2018 tapahtumassa

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry esitteli toimintaansa Helsingin kulttuuritalolla järjestetyssä Integration 2018 tapahtumassa 18.-19.9.2018. Tapahtuma keräsi yli 900 osallistujaa keskustelemaan maahanmuuton, monikulttuurisuuden ja kotouttamisen näkökulmista.

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta lapsen tai nuoren tukihenkilönä?

Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota lapselle tai nuorelle aikuisen läsnäoloa ja huomiota sekä mukavaa tekemistä yhdessä. Tukihenkilö ja lapsi/nuori tapaavat noin 1–3 kertaa kuukaudessa esimerkiksi liikunnan, kulttuurin tai syömisen merkeissä. Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa.

Haemme joukkoomme järjestösihteeriä

Haemme joukkoomme järjestösihteeriä

Haemme joukkoomme järjestösihteeriä, jonka tehtäviin kuuluu vastata koulutustoiminnasta, erityisesti lastensuojelun tukihenkilökoulutuksista. Järjestösihteerin muita keskeisiä tehtäväalueita ovat järjestön viestintä, erilaisten hakemusten, selvitysten ja raporttien suunnittelu ja kirjoittaminen sekä laatutyöskentelyyn osallistuminen. 

Ei enää vuoden pätkälupia turvapaikanhakijoina tulleille nuorille

Ei enää vuoden pätkälupia turvapaikanhakijoina tulleille nuorille

Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että ilman huoltajaa tulleiden jatkolupakäytäntöä muutetaan niin, että se tukee kotoutumista. Lyhyet jatkoluvat tai kielteiset päätökset ovat Maahanmuuttoviraston uusi laintulkinta, joka on tehty ilman lakimuutosta ja voidaan ilman sellaista myös korjata. On kohtuutonta ja myös kotoutumista heikentävää, että lähes tuhat nuorta joutuu jatkuvasti pelkäämään oleskeluoikeutensa päättymistä Maahanmuuttoviraston uuden käytännön takia.

Ikkunoita Ihmemaahan -hanke alkaa Varsinais-Suomessa

Ikkunoita Ihmemaahan -hanke alkaa Varsinais-Suomessa

STEA on myöntänyt rahoituksen EHJÄ ry:n hankkeelle Ikkunoita Ihmemaahan - tarinoita ryhmistä syömishäiriöistä toipumisen poluilla. Hankerahoitus on tarkoitettu syömishäiriötä sairastavien, syömishäiriöoireista kärsivien ja syömishäiriöstä toipuvien nuorten ja nuorten aikuisten sosiaaliseen vahvistamiseen, osallisuuteen sekä eristäytymisen ennaltaehkäisyyn tähtäävän ryhmätoiminnan järjestämiseen.

Ohjaajan tehtävä avoinna Kirkkonummella

Ohjaajan tehtävä avoinna Kirkkonummella

Haemme kasvavaan toimintaamme ohjaajaa Kirkkonummelle, jossa aloitamme uudessa toimipisteessä yhteistyön Kirkkonummen kunnan kanssa. Olet etsimämme ohjaaja, kun sinulla on vähintään sosiaalialan AMK-tasoinen tutkinto ja kokemusta alalla työskentelystä. Sinulta löytyy myös oma-aloitteisuutta, tarmoa, iloa ja intoa itsenäiseen sekä vastuulliseen työskentelyyn.

Kannustavat kokemukset -projektin uutisia

Kannustavat kokemukset -projektin uutisia

STEA on esittänyt Kannustavat kokemukset -projektille jatkorahoitusta vuodelle 2018. Veikkauksen tuella voimme jatkaa työtämme nuorten työnhakutaitojen kehittämisessä sekä nuorten valmentamista työelämää varten. Tarjoamme myös työnantajille projektityöntekijöiden tuen koko työllistämisprosessin ajaksi.

    Opetusneuvos Martti Niemelä on menehtynyt 3.12.2017 Oulussa 96:n vuoden iässä  Niemelä teki pitkän elämäntyön lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi mm. erityiskoulun johtajana sekä Nuorten Ystävät ry:n toiminnanjohtajana Oulussa. Niemelä toimi aktiivisesti Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n eri tehtävissä kuten hallituksen jäsenenä, varajäsenenä sekä sihteerinä liiton perustamisesta vuodesta 1983 aina vuoden 1994 loppuun asti. Niemelä oli yksi EHJÄ ry:n perustamisen ja alkuvuosien merkittävimmistä yksittäisistä henkilöistä. Vuonna 2003 EHJÄ ry julkaisi Martti Niemelän kirjoittaman liiton 20-vuotishistoriikin.    Opetusneuvos Martti Niemelän muistoa kunnioittaen  Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n hallitus ja henkilökunta

Opetusneuvos Martti Niemelä on menehtynyt 3.12.2017 Oulussa 96:n vuoden iässä

 

Niemelä teki pitkän elämäntyön lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi mm. erityiskoulun johtajana sekä Nuorten Ystävät ry:n toiminnanjohtajana Oulussa. Niemelä toimi aktiivisesti Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n eri tehtävissä kuten hallituksen jäsenenä, varajäsenenä sekä sihteerinä liiton perustamisesta vuodesta 1983 aina vuoden 1994 loppuun asti. Niemelä oli yksi EHJÄ ry:n perustamisen ja alkuvuosien merkittävimmistä yksittäisistä henkilöistä. Vuonna 2003 EHJÄ ry julkaisi Martti Niemelän kirjoittaman liiton 20-vuotishistoriikin.

    #olentukena -kampanja kertoo vapaaehtoisen tarinoita somessa – tule sinäkin mukaan!  8.-14.1.2018 vietetään lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä parissa tehtävän vapaaehtoistyön viikkoa. Viikon julkaisut löytää sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #olentukena. Teemaviikon järjestävät Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri sekä Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta.  Kuljetko tuettavasi vierellä arjen keskellä? Onko teillä pieniä ilonhetkiä, joita voisit jakaa somessa? Haluamme kannustaa sinua, joka toimit vapaaehtoisena perheiden, lasten ja nuorten tukena, kertomaan mikä on parasta sinun tukisuhteessasi. Jaa oma tarinasi kuvan kanssa hashtagilla #olentukena Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Voit liittää tarinaan kuvan omasta tukisuhteestasi tai käyttää oheista valmista kuvapohjaa. Kirjoita kuvaan lyhyesti, mikä on parasta sinun tukisuhteessasi. Hetkiä voi postailla someen aikavälillä 8.1-14.1.2018. Jos postaat kuvan Facebookiin tai Instagramiin, muista muuttaa asetukset julkisiksi, jos haluat, että voimme jakaa kuvasi. Muistathan suojella tuettavasi anonymiteettia ja julkaista vain kuvia, joista tuettavasi ei ole tunnistettavissa. Voit halutessasi julkaista kuvan, jossa näkyy esimerkiksi kahdet jalanjäljet lumessa tai vaikkapa elokuvaliput yhteisestä muistosta.

#olentukena -kampanja kertoo vapaaehtoisen tarinoita somessa – tule sinäkin mukaan!

8.-14.1.2018 vietetään lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä parissa tehtävän vapaaehtoistyön viikkoa. Viikon julkaisut löytää sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #olentukena.

Tule joukkoomme ohjaajaksi Porvooseen!

Tule joukkoomme ohjaajaksi Porvooseen!

Ohjaajan tehtävät ovat monipuoliset. Niihin kuuluu nuorten kanssa yhdessä heidän asioidensa hoitoa mm. asumiseen, opiskeluun, harrastamiseen ja toimeentuloon liittyvissä asioissa.