Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta lapsen tai nuoren tukihenkilönä?

Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota lapselle tai nuorelle aikuisen läsnäoloa ja huomiota sekä mukavaa tekemistä yhdessä. Tukihenkilö ja lapsi/nuori tapaavat noin 1–3 kertaa kuukaudessa erilaisen tekemisen merkeissä. He voivat esimerkiksi käydä talvella luistelemassa, viettää kesäistä iltapäivää jäätelöä syöden tai mennä vaikkapa teatteriin. Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa.

Kaikki tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja valitut koulutetaan. Tukihenkilöille järjestetään vertaistapaamisia ja he saavat yksilöllistä ohjausta.

Tukihenkilön kanssa on niin kivaa ja sillä on hyvä huumorintaju.
— Lapsi

Omilleen-tukihenkilötoiminta sijaishuollosta itsenäistyville nuorille

Omilleen-toiminnassa vapaaehtoiset aikuiset ryhtyvät lastenkodeista ja nuorisokodeista itsenäistyvien nuorten tukihenkilöiksi. Omilleen muutto on merkittävä elämänvaihe, johon tarvitaan usein aikuista rinnallakulkijaa. Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota nuorelle aikuisen läsnäoloa ja rohkaisua aikuisuuden kynnyksellä. Tutustut myös uuteen ihmiseen ja näet elämää nuoren näkökulmasta. 

Tukihenkilö ei ole ammattiauttaja vaan luotettava aikuinen, jonka kanssa nuori voi viettää aikaa erilaisen mukavan tekemisen parissa sekä jutella itsenäistymisen nostattamista mietteistä.

Lue lisää liitteestä ja ota yhteyttä!

Nimi *
Nimi

Lisätietoja

Toiminnan koordinaattori
Henri Lappalainen
henri.lappalainen(at)ehja.fi
045 843 9651

Ressu – koira-avusteinen tukihenkilötoiminta

Ressu-toiminnassa 7-17 -vuotias lapsi saa rinnalleen koiran kanssa toimivan tukihenkilön. 

Koiran avulla edistetään tukisuhteen muodostumista ja luottamuksen syntymistä tukihenkilön ja lapsen välille. Ennakkoluulottomalle koiralle lapsen on helpompi kertoa vaikeistakin asioista ja koiran elekieltä voidaan hyödyntää omien tunteiden peilaamiseen. Eläinsuojelulliset näkökulmat huomioon ottaen lapsi oppii ymmärtämään eläimen tarpeet ja tuntemaan empatiaa. Koiran hoitotoimenpiteisiin osallistuminen opettaa vastuuntuntoa ja vahvistaa itseluottamusta. Koiran ulkoiluttaminen motivoi liikkumaan.

Nimi *
Nimi

Lisätietoja:

Toiminnan koordinaattori
Tiina Muros
tiina.muros(at)ehja.fi
045 142 8455

vapaaehtoiseksi-ressu.jpg
Koira on hyvä ystävä.
— Lapsi

Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta Espoon alueella

Lastensuojelun tukihenkilötoiminnan tavoitteena on antaa tukea lapsille ja nuorille, joiden katsotaan hyötyvän perheen ulkopuolisen aikuisen antamasta tuesta. Tuettavat lapset ja nuoret ovat 7-17 -vuotiaita. Lapsen tai nuoren kanssa voi käydä vaikkapa kävelyllä, harrastaa, leikkiä tai pelata, käydä elokuvissa tai kirjastossa tai olla vaan. Tukihenkilö kuuntelee ja kannustaa lasta ja on rinnalla kulkija. 

Tukihenkilöltä odotetaan kokemusta lasten, nuorten tai perheiden parissa toimimisesta.

Nimi *
Nimi

Lisätietoja:

Sosiaaliohjaaja
Tiina Tuomala
tiina.tuomala(at)ehja.fi
045 125 6201

Tukihenkilötoiminnasta lisää osoitteessa lastensuojeluntukihenkiloksi.fi