Etsimme sosiaaliohjaajaa Kirkkonummen toimipisteeseen

Etsimme sosiaaliohjaajaa Kirkkonummen toimipisteeseen

Haemme sosiaaliohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen Kirkkonummen toimipisteeseen. Kyseessä on hoitovapaan sijaisuus, alustavasti joulukuun 2020 loppuun asti.

Kirkkonummen toimipiste on perustettu keväällä 2018 ja toimiston työ painottuu maahanmuuttajataustaisten nuorten sosiaaliohjaukseen. Lisäksi toimipisteessä työskennellään lasten ja perheiden kanssa. Työtä tehdään arkisin, pääsääntöisesti klo 10-19 välisenä aikana. Toimipisteessä työskentelee sosiaaliohjaaja ja vastaava sosiaaliohjaaja. Toimipiste sijaitsee lähellä Kirkkonummen juna-asemaa osoitteessa Munkinmäentie 19.

Etsimme koordinaattoria Omilleen-toimintaan

Etsimme koordinaattoria Omilleen-toimintaan

Haemme koordinaattoria vastaamaan Omilleen-toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta syys-lokakuusta 2019 alkaen. Työpiste sijaitsee EHJÄ ry:n keskustoimistolla Helsingissä. Kyseessä on äitiysvapaan ja mahdollisen hoitovapaan sijaisuus.

Lastensuojelun jälkihuollon uudistamistyöryhmän loppuraportti on julkaistu

Lastensuojelun jälkihuollon uudistamistyöryhmän loppuraportti on julkaistu

Tammikuussa 2019 Sosiaali- ja terveysministeriö asetti työryhmän, jonka tehtävänä oli selvittää, kuinka lastensuojelun jälkihuoltoa tulisi uudistaa aikuistumisen tueksi niin, että se riittävällä tavalla vahvistaisi nuorten aikuisten toimintakykyä ja itsenäistä toimijuutta, tukisi opiskelua sekä työelämään siirtymistä ja muuta integroitumista yhteiskuntaan sekä vähentäisi huono-osaisuuden ylisukupolvisuutta. Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n avoimen tukitoiminnan koordinaattori Tuure Oldendorff toimi professori Juho Saaren johtaman työryhmän jäsenenä.

Vapaaehtoisena itsenäistyvälle nuorelle blogiteksti julkaistu Hiiop100.fi -sivuilla

Vapaaehtoisena itsenäistyvälle nuorelle blogiteksti julkaistu Hiiop100.fi -sivuilla

Viime perjantaina Kansalaisareena ry julkaisi Hiiop100-sivullaan EHJÄ ry:n Omilleen-toiminnan vapaaehtoisen Tanja Viilon tekstin: Vapaaehtoisena itsenäistyvälle nuorelle. Omilleen-toiminta on vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa sijaishuollosta itsenäistyville nuorille. Omilleen muutto on merkittävä elämänvaihe, johon tarvitaan usein aikuista rinnallakulkijaa. Vapaaehtoinen tukihenkilö tarjoaa nuorelle luotettavan aikuisen läsnäoloa, yhdessä tekemistä, kannustusta ja rohkaisua itsenäistymisvaiheessa.

Jälkihuoltoseminaari kokosi ammattilaisia yhteen Helsingissä 11.-12.4.2019

Jälkihuoltoseminaari kokosi ammattilaisia yhteen Helsingissä 11.-12.4.2019

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on järjestänyt vuodesta 2005 alkaen jälkihuoltoseminaareja yhteistyössä Auta Lasta ry:n, Barnavårdsföreningen i Finland r.f:n, Nuorten Ystävät ry:n, Pelastakaa Lapset ry:n, Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n ja SOS-Lapsikylä ry:n kanssa. Seminaarissa jälkihuollon ja lastensuojelun parissa työskentelevät ammattilaiset kokoontuvat kahdeksi päiväksi kuuntelemaan luentoja, keskustelemaan ja verkostoitumaan Helsinkiin.

Laki jälkihuollon ikärajan nostamisesta lävitse eduskunnassa

Laki jälkihuollon ikärajan nostamisesta lävitse eduskunnassa

Viime viikolla saimme lukea, että lakialoite jälkihuollon yläikärajan nostamisesta sai Sosiaali- ja terveysvaliokunnan yksimielisen hyväksynnän. Eilen lakialoite hyväksyttiin eduskunnassa ja jälkihuollon yläikäraja nostetaan nykyisestä 21:stä ikävuodesta 25:een ikävuoteen.

Lakialoite jälkihuollon ikärajan nostamisesta meni lävitse sote-valiokunnassa

Lakialoite jälkihuollon ikärajan nostamisesta meni lävitse sote-valiokunnassa

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry teki viime syksynä yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n, Lastensuojelun Keskusliiton, SOS-Lapsikylän ja Perhehoitoliitto ry:n kanssa kannanoton jälkihuollon ikärajan korottamisesta 25 ikävuoteen. Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto jätti asiasta lakialoitteen, joka eteni valiokuntakäsittelyyn. Tällä viikolla sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi yksimielisesti aloitteen jälkihuollon ikärajan nostamisesta 21 vuodesta 25 vuoteen.

 EHJÄ ry mukana Sosiaali- ja terveysministeriön asettamassa lastensuojelun jälkihuollon uudistamistyöryhmässä

EHJÄ ry mukana Sosiaali- ja terveysministeriön asettamassa lastensuojelun jälkihuollon uudistamistyöryhmässä

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti työryhmän selvittämään lastensuojelun jälkihuollon uudistamista. Työryhmä selvittää, miten jälkihuoltoa tulisi uudistaa tukemaan aikuisuutta.

EHJÄ ry:n avoimen maahanmuuttajataustaisten nuorten toiminnan koordinaattori Tuure Oldendorff valittiin työryhmän jäseneksi. Työryhmän toimikausi on 21.1.-19.4.2019 ja sen puheenjohtajana toimii professori Juho Saari.

Kumajan esittelyssä EHJÄ ry:n Omilleen-toiminta

Kumajan esittelyssä EHJÄ ry:n Omilleen-toiminta

Uudenmaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen kumppanuusverkosto Kumaja kävi OmaKamu ry:n haastamana haastattelemassa Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n Omilleen-toiminnan koordinaattori Marissa Varmavuorta.

   Ääni lapselle -kampanja Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on mukana Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimassa Ääni lapselle -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon.  Eduskuntavaaleissa 2019 pyritään vaikuttamaan erityisesti lapsiperheköyhyyden torjumiseen, lasten osallisuuden toteutumiseen, turvalliseen lapsuuteen ja lasten laadukkaaseen koulutukseen ja varhaiskasvatukseen. Anna ääni lapselle -tietovisassa  voit käydä testaamassa, kuinka hyvin tunnet lapsen asemaa ja lapsen oikeuksien toteutumista tämän päivän Suomessa.  Anna ääni lapselle -kampanja perustuu joukkovoimaan ja hengenheimolaisuuteen: kuka tahansa, joka kokee lasten asiat tärkeiksi, voi tulla mukaan. Lisätietoa kampanjasta ja liittymisohjeet löytyvät L astensuojelun Keskusliiton sivuilta   Ääni lapselle -keskustelua voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella @AaniLapselle ja #äänilapselle

Ääni lapselle -kampanja

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on mukana Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimassa Ääni lapselle -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon

Koulutamme uusia tukihenkilöitä keväällä 2019

Koulutamme uusia tukihenkilöitä keväällä 2019

Koulutamme maaliskuussa 2019 uusia tukihenkilöitä Omilleen-toimintaan ja Espoon vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaan.

Omilleen-tukihenkilöitä pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle

Kiinnostaisiko sinua lähteä tukijaksi ja tsemppariksi sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle? Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota aikuisen läsnäoloa ja rohkaisua sellaiselle nuorelle, jolla ei lähiverkostossaan muutoin ole riittävästi tukea antavia aikuisia. Tukihenkilö ja nuori tapaavat yhteisen tekemisen – esimerkiksi liikunnan, kulttuurin tai kahvittelun – merkeissä 1-3 kertaa kuukaudessa yleensä 2-4 vuoden ajan.

Vapaaehtoisia lastensuojelun tukihenkilöitä Espooseen

Olisiko sinulla mahdollisuus antaa tukea tarvitsevalle lapselle aikuisen läsnäoloa pari kertaa kuukaudessa? Tukihenkilönä voit tarjota 7–17-vuotiaalle espoolaiselle lapselle huomiota ja mukavaa tekemistä yhdessä. Tapaat lasta noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Voitte käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.