Koulutamme maaliskuussa 2019 uusia tukihenkilöitä Omilleen-toimintaan ja Espoon vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaan.

Omilleen-tukihenkilöitä pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle

Kiinnostaisiko sinua lähteä tukijaksi ja tsemppariksi sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle? Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota aikuisen läsnäoloa ja rohkaisua sellaiselle nuorelle, jolla ei lähiverkostossaan muutoin ole riittävästi tukea antavia aikuisia. Tukihenkilö ja nuori tapaavat yhteisen tekemisen – esimerkiksi liikunnan, kulttuurin tai kahvittelun – merkeissä 1-3 kertaa kuukaudessa yleensä 2-4 vuoden ajan.

Vapaaehtoisia lastensuojelun tukihenkilöitä Espooseen

Olisiko sinulla mahdollisuus antaa tukea tarvitsevalle lapselle aikuisen läsnäoloa pari kertaa kuukaudessa? Tukihenkilönä voit tarjota 7–17-vuotiaalle espoolaiselle lapselle huomiota ja mukavaa tekemistä yhdessä. Tapaat lasta noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Voitte käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.

Miten tukihenkilöksi?

Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa. Kaikki tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja koulutetaan. Tukihenkilöille järjestetään vertaistapaamisia ja yksilöllistä ohjausta koko tukisuhteen ajan.

 

Ota yhteyttä ja sovi aika haastatteluun:

Marissa Varmavuori
Omilleen-toiminnan koordinaattori
marissa.varmavuori(a)ehja.fi
p. 045 843 9651

Tiina Tuomala
Espoon vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan koordinaattori
tiina.tuomala(a)ehja.fi
p. 045 125 6201