Lapsi tai nuori sinunkin lähelläsi voi tarvita luotettavaa aikuista kenen kanssa tehdä mukavia asioita! Koulutamme kevään aikana uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä!


Espooseen vapaaehtoisia lastensuojelun tukihenkilöitä

Tukihenkilönä voit tarjota 7–17-vuotiaalle espoolaiselle lapselle aikuisen läsnäoloa ja huomiota sekä mukavaa tekemistä yhdessä. Tapaat lasta noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Voitte käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.


Omilleen-tukihenkilöitä pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle

Tule 16–18-vuotiaan nuoren tueksi itsenäistymisvaiheeseen! Tapaat nuorta 1–3 kertaa kuukaudessa. Sovitte keskenänne milloin tapaatte ja mitä teette. Joskus molemmat uskaltautuvat tekemään yhdessä jotain, mitä kumpikaan ei ole koskaan kokeillut. Yhdessä on mm. kiipeilty, sup-lautailtu, käyty museossa ja teatterissa, kokattu ja testattu ravintoloita sekä tehty kävelyretkiä!


Ressu-toimintaan tukihenkilöksi oman koiran kanssa

Ressu-tukihenkilönä voit ulkoilla 7–17-vuotiaan lapsen kanssa. Ressu-toimintaa meillä on Espoossa, Kirkkonummella, Raisiossa, Liedossa, Loimaalla, Porissa ja Turussa. Tapaat lasta noin kaksi kertaa kuukaudessa pääsääntöisesti ulkoilun merkeissä. Koiran avulla syntyy luonnollinen yhteys. Koiran hoitotoimenpiteisiin osallistuminen opettaa lapselle vastuuntuntoa ja vahvistaa itseluottamusta.


Miten tukihenkilöksi?

Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa. Kaikki tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja koulutetaan.

Ressu-toiminnassa edellytämme tukihenkilöltä lisäksi kykyä lukea omaa koiraa. Toimintaan sopiva koira on noin 1,5–7-vuotias, hoidettu, terve ja sosiaalinen, tottunut lapsiin ja nuoriin, perustottelevainen ja yhteistyöhaluinen.

Ota yhteyttä: tukihenkilo [ät] ehja.fi ja kerro mikä toiminta sinua kiinnostaa!