Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n #EHJÄ40v-postaussarja jatkuu suunnitellusti strategisen tavoitteiden esittelyssä. Toukokuussa katsastuksen aiheena on tavoite ”Toimintamme tukee vaikuttavasti lasten, nuorten, nuorten aikuisten osallisuutta ja ehkäisee syrjäytymistä."

Näemme asiakkaan oman elämänsä toimijana ja toimintamme keskiössä ja he ovat aina mukana EHJÄn toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Tavoitteemme on korostaa tätä tärkeää asemaa ja lisäksi ehkäistä ja korjaavin toimin vähentää sosiaalista syrjäytymistä niin lapsilla, nuorilla, nuorilla aikuisilla kuin perheillä. Osallisuuden arvomme on mukana tämän tavoitteen merkityksessä.

Miten tämä tavoite mahtaa näkyä EHJÄn arjessa? Tärkeän teeman vuoksi päätimme kysyä mietteitä itse nuorilta, miten he kokevat osallisuutensa otettavan huomioon. Alla näet, mitä vastauksia saimme!

Nuori piirsi itsestään ja sosiaaliohjaajastaan kuvan. 

EHJÄn strategisia tavoitteita esitellään yksi kuukausi kerrallaan satunnaisessa järjestyksessä, joten kesäkuussa postaussarja jatkuu taas samaan malliin! Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry toivottaa tässä samalla oikein hyvää kesän alkua kaikille.