Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry täyttää tänä vuonna 40 vuotta! Valtakunnallinen lastensuojelujärjestö on aloittanut toimintansa vuonna 1983 tavoitteenaan ehkäistä lasten, nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytymistä.

Viime vuonna postaussarjassamme #EHJÄoppii keskityimme siihen, mitä kaikkea olemme työssämme oppineet. 40-vuotistaipaleen kunniaksi lähtee käyntiin tänä vuonna postaussarja #EHJÄ40v, jonka aikana joka kuukausi tuomme esiin yhden järjestömme strategisista tavoitteistamme ja miten se näkyy tämän päivän työssämme.

Huhtikuussa katsastimme EHJÄ:n arvoihin, jotka ovat välittäminen, osallisuus ja joustavuus.

Välittämisessä huomioimme lasten ja nuorten merkityksellisyyden ja kohtaamme heistä jokaisen ainutlaatuisena yksilönä.

Osallisuudessa jokainen lapsi ja nuori tuntee kuuluvansa yhteisöönsä ja kokee vaikuttavansa omaan elämäänsä ja ympäristöönsä.

Joustavuudessa toimimme ketterästi muuttuvassa yhteiskunnassa ja vastaamme rohkeasti lasten ja nuorten erityisiin tarpeisiin.

Yläpuolella olevista kuvista löytyy sosiaaliohjaaja Mariannen, Omilleen-koordinaattori Roosan ja Kannustavat Kokemukset -kehittämispäällikkö Marin mietteitä välittämiseen, osallisuuteen ja joustavuuteen liittyen. Työntekijöidemme arjessa arvot ovat hyvin läsnä ja ilmenevät monesta eri näkökulmasta.

Tässä kuussa postaussarjalle on luvassa jatkoa, nimittäin esittelyssä on tulossa yksi strategisista tavoitteistamme ja kuinka se näkyy toiminnassamme.