Vuonna 2020 Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) myöntämällä lisärahoituksella aloitettu ja kohderyhmän nuoria kattavasti tavoittanut Digiavoin-hanke saa jatkoa ja avustuspäätöksen mukaisesti toiminta jatkuu vuosina 2021–2023. Toiminnan tavoitteina ovat nuorten arjenhallintataitojen vahvistaminen ja onnistunut palveluohjaus.  

Digiavoimessa tuetaan yksilöllisesti maahanmuuttajataustaisia nuoria ja alaikäisinä yksintulleita turvapaikanhakijataustaisia nuoria puhelimitse ja soveltuvilla verkkoalustoilla sekä tarvittaessa kasvokkain. Alustoina työskentelylle toimivat muun muassa erilaiset sovellukset, kuten WhatsApp ja Signal sekä verkkoalustat Microsoft Teams ja Zoom. 

Toimintaan osallistuvat nuoret saavat tukea arjen hallintaan, kuten esimerkiksi mielekkääseen tekemiseen, liikuntaan, sosiaalisiin suhteisiin sekä ravintoon ja uneen liittyen. Tukea ja ohjausta tarjotaan myös viranomaisasiointiin sekä koulunkäyntiin ja työelämään liittyvissä kysymyksissä ja huolissa. Nuorten osaamista vahvistetaan työskentelyn lomassa siten, että heidän itsenäiset asiointitaitonsa viranomaistahojen kanssa kehittyvät.

Digiavoin tarjoaa maahanmuuttajataustaisille nuorille matalankynnyksen sosiaalisen ympäristön, jossa he saavat psykososiaalista tukea sekä säännöllisen, luottamuksellisen kontaktin sosiaaliohjaajan kanssa. Toimintaan osallistuvien nuorten tilanne kartoitetaan kokonaisvaltaisesti ja heitä ohjataan tarvittaessa muiden palveluiden piiriin.

Digiavointa tuotetaan EHJÄ ry:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan toimipisteissä, mutta toimintaan on mahdollista ohjata nuoria myös muilta EHJÄ ry:n maahanmuuttajataustaisten nuorten avoimen tukitoiminnan alueilta: pääkaupunkiseudulta, Keski-Uudeltamaalta, Pohjanmaalta sekä Keski-Pohjanmaalta.

Lisätietoja toiminnan koordinaattorilta:

Tuure Oldendorff
050 304 7910