Laki jälkihuollon ikärajan nostamisesta lävitse eduskunnassa

Laki jälkihuollon ikärajan nostamisesta lävitse eduskunnassa

Viime viikolla saimme lukea, että lakialoite jälkihuollon yläikärajan nostamisesta sai Sosiaali- ja terveysvaliokunnan yksimielisen hyväksynnän. Eilen lakialoite hyväksyttiin eduskunnassa ja jälkihuollon yläikäraja nostetaan nykyisestä 21:stä ikävuodesta 25:een ikävuoteen.

Lakialoite jälkihuollon ikärajan nostamisesta meni lävitse sote-valiokunnassa

Lakialoite jälkihuollon ikärajan nostamisesta meni lävitse sote-valiokunnassa

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry teki viime syksynä yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n, Lastensuojelun Keskusliiton, SOS-Lapsikylän ja Perhehoitoliitto ry:n kanssa kannanoton jälkihuollon ikärajan korottamisesta 25 ikävuoteen. Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto jätti asiasta lakialoitteen, joka eteni valiokuntakäsittelyyn. Tällä viikolla sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi yksimielisesti aloitteen jälkihuollon ikärajan nostamisesta 21 vuodesta 25 vuoteen.

 EHJÄ ry mukana Sosiaali- ja terveysministeriön asettamassa lastensuojelun jälkihuollon uudistamistyöryhmässä

EHJÄ ry mukana Sosiaali- ja terveysministeriön asettamassa lastensuojelun jälkihuollon uudistamistyöryhmässä

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti työryhmän selvittämään lastensuojelun jälkihuollon uudistamista. Työryhmä selvittää, miten jälkihuoltoa tulisi uudistaa tukemaan aikuisuutta.

EHJÄ ry:n avoimen maahanmuuttajataustaisten nuorten toiminnan koordinaattori Tuure Oldendorff valittiin työryhmän jäseneksi. Työryhmän toimikausi on 21.1.-19.4.2019 ja sen puheenjohtajana toimii professori Juho Saari.

Kumajan esittelyssä EHJÄ ry:n Omilleen-toiminta

Kumajan esittelyssä EHJÄ ry:n Omilleen-toiminta

Uudenmaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen kumppanuusverkosto Kumaja kävi OmaKamu ry:n haastamana haastattelemassa Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n Omilleen-toiminnan koordinaattori Marissa Varmavuorta.

   Ääni lapselle -kampanja Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on mukana Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimassa Ääni lapselle -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon.  Eduskuntavaaleissa 2019 pyritään vaikuttamaan erityisesti lapsiperheköyhyyden torjumiseen, lasten osallisuuden toteutumiseen, turvalliseen lapsuuteen ja lasten laadukkaaseen koulutukseen ja varhaiskasvatukseen. Anna ääni lapselle -tietovisassa  voit käydä testaamassa, kuinka hyvin tunnet lapsen asemaa ja lapsen oikeuksien toteutumista tämän päivän Suomessa.  Anna ääni lapselle -kampanja perustuu joukkovoimaan ja hengenheimolaisuuteen: kuka tahansa, joka kokee lasten asiat tärkeiksi, voi tulla mukaan. Lisätietoa kampanjasta ja liittymisohjeet löytyvät L astensuojelun Keskusliiton sivuilta   Ääni lapselle -keskustelua voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella @AaniLapselle ja #äänilapselle

Ääni lapselle -kampanja

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on mukana Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimassa Ääni lapselle -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on vaikuttaa siihen, että päättäjinä eri päätöksenteon tasoilla on mahdollisimman monta lapsen edun ajajaa ja päättäjät tietävät, miten lapsen etu otetaan huomioon

Koulutamme uusia tukihenkilöitä keväällä 2019

Koulutamme uusia tukihenkilöitä keväällä 2019

Koulutamme maaliskuussa 2019 uusia tukihenkilöitä Omilleen-toimintaan ja Espoon vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaan.

Omilleen-tukihenkilöitä pääkaupunkiseudulle ja Uudellemaalle

Kiinnostaisiko sinua lähteä tukijaksi ja tsemppariksi sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle? Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota aikuisen läsnäoloa ja rohkaisua sellaiselle nuorelle, jolla ei lähiverkostossaan muutoin ole riittävästi tukea antavia aikuisia. Tukihenkilö ja nuori tapaavat yhteisen tekemisen – esimerkiksi liikunnan, kulttuurin tai kahvittelun – merkeissä 1-3 kertaa kuukaudessa yleensä 2-4 vuoden ajan.

Vapaaehtoisia lastensuojelun tukihenkilöitä Espooseen

Olisiko sinulla mahdollisuus antaa tukea tarvitsevalle lapselle aikuisen läsnäoloa pari kertaa kuukaudessa? Tukihenkilönä voit tarjota 7–17-vuotiaalle espoolaiselle lapselle huomiota ja mukavaa tekemistä yhdessä. Tapaat lasta noin 1–3 kertaa kuukaudessa. Voitte käydä vaikka kävelyllä, metsäretkellä, pelaamassa jalkapalloa, elokuvissa, tutustua kirjastoon tai vaan olla.

#olentukena – kampanja nostaa esiin lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan monimuotoisuuden

#olentukena – kampanja nostaa esiin lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävän vapaaehtoistoiminnan monimuotoisuuden

Tällä viikolla, 7. - 13.1.2019, tehdään näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena.

Kotimaan lapset, nuoret ja perheet tarvitsevat apua. Monet lapset ja nuoret jäävät yksin, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta elämäntilanteesta. Lasten, nuorten ja heidän perheidensä parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa.

Uusille vapaaehtoisille tukihenkilöille on jatkuva tarve

Uusille vapaaehtoisille tukihenkilöille on jatkuva tarve

Kirjoitimme Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminnan ja Manneheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry:n kanssa mielipidekirjoituksen lasten ja nuorten aikuiskaveritoiminnasta Helsingin Sanomiin viime viikolla.

Uusille vapaaehtoisille on toiminnassa tarvetta. Jos sinulla on kiinnostusta ryhtyä vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle pääkaupunkiseudulla, voit olla yhteydessä: tukihenkilo@ehja.fi / 045 843 9651

Kaikki tukihenkilöksi haluavat haastatellaan ja he käyvät koulutuksemme ennen tukihenkilöksi ryhtymistä. Seuraava koulutus järjestetään maaliskuussa 2019 ja koulutukseen on vielä vapaita paikkoja!

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry juhli 35-vuotispäiväänsä

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry juhli 35-vuotispäiväänsä

Perjantaina 23.11.2018 Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry juhli 35-vuotispäiviään iltapäivä seminaarissa Helsingissä. Seminaari “Nuorista miehistä tämän päivän Suomessa” kokosi noin kahdeksankymmentä vierasta Vallila-saliin kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja.

EHJÄ ry mukana kannanottossa jälkihuollon ikärajan nostamiseksi 25 ikävuoteen

EHJÄ ry mukana kannanottossa jälkihuollon ikärajan nostamiseksi 25 ikävuoteen

Erityishuoltojärjestöjen liitto on yhdessä muiden lastensuojelujärjestöjen kanssa tehnyt kannanoton jälkihuollon ikärajan nostamisesta 25 ikävuoteen. Asiantuntijat ehdottivat jo vuonna 2013 jälkihuollon ikärajan nostoa ja myös nuoret ja käytännön työntekijät ovat nostaneet esiin useissa eri yhteyksissä kannattavansa ikärajan nostoa.