Aloita vapaaehtoistyö!

Aloita vapaaehtoistyö!

Koulujen alku tarkoittaa monille aikuisillekin syksyn harrastusten pohdintaa. Syksyllä erilaisissa vapaaehtoistoiminnoissa järjestetään koulutuksia ja niin myös meillä. Jos etsit syksyyn aktiviteettiä, joka ei ole aikaan tai paikkaan sidonnaista niin tutustu lisää.

Lapsi- ja perhejärjestöjen kannanotto perhevapaiden kehittämiseen

Suomalaisiin perhevapaisiin kohdistuu muutospaineita, ja niin työmarkkinajärjestöt kuin useat puolueet ovat esittäneet omat ehdotuksensa perhevapaiden kehittämisestä. Lapsi- ja perhejärjestöt ovat pitkään vaatineet vanhempainvapaiden keston pidennystä, joustomahdollisuuksien lisäämistä sekä isälle korvamerkityn vapaan kasvattamista.

Projektikoordinaattorin paikka auki Omilleen-toiminnassa

Etsimme joukkoomme projektikoordinaattoria vastaamaan Omilleen-toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Omilleen toiminnassa rekrytoidaan, koulutetaan sekä tuetaan lastensuojelun vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka toimivat sijaishuollosta itsenäistyvien 16-20 -vuotiaiden nuorten tukena.

Opinnäytetyö Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijatoiminnasta!

Loppuvuodesta 2016 valmistui sosionomi (AMK) -opiskelijan Wilma Railion tekemä opinnäytetyö: 

”Expertise by Experience, Participation and Wellbeing. Exploring Participation and Wellbeing with Experts by Experience of EHJÄ ry’s Omilleen-toiminta Unit”.

Sinustako tukihenkilö?

Lapsi tai nuori sinunkin lähelläsi voi tarvita luotettavaa aikuista kenen kanssa tehdä mukavia asioita! Koulutamme kevään aikana uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä!

Lastensuojelututkimukseen tarvitaan pysyvät rakenteet

Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että valtiovalta ryhtyy toimiin lastensuojelun tutkimuksen puutteiden korjaamiseksi ja huolehtii keskitettyjen tutkimusrakenteiden perustamisesta. Lastensuojelun sijaishuollon epäkohtia vuosina 1937-1983 tarkastellut selvitys osoittaa, että lastensuojelun toteuttamisen tulee entistä systemaattisemmin pohjautua tutkimustietoon.

2 Ohjaajan paikkaa avoinna Porvoossa

Haemme joukkoomme kahta ohjaajaa Porvoon tiimiimme työskentelemään pakolaistaustaisten nuorten tuetun asumisen toiminnassa.

Nuoren itsenäistyminen ja näkökohtia vanhemmuuteen

Laulaja Jouko Mäki-Lohiluoma kertoi tarinan nuorena kokemastaan epätoivoisesta tehtävästä muuttaa vanhempiaan. Tehtävä oli tuntunut lähes mahdottomalta, mutta oman aikuistumisen myötä työ alkoi vihdoin tuottaa positiivisia merkkejä: vanhemmat alkoivat ymmärtää asioita paremmin.

Lastensuojelusta ja lasten suojelusta

Olen viime aikoina joutunut pohtimaan monilla eri foorumeilla suomalaisen lastensuojelun tilaa. Joidenkin mielestä lähes kaikki lastensuojelun mittarit näyttävät punaista ja samanaikaisesti kuntien heikko taloustilanne on muuttumassa krooniseksi. Poliitikot, virkamiehet ja media esittävät julkisuudessa laskelmia huoltosuhteen muuttumisesta seuraavien vuosien ja vuosikymmenten aikana sekä kuvaavat tähän ilmiöön perustuvaa taloudellisten resurssien vähenemistä. Kaikki tämä ei voi olla vaikuttamatta myös lastensuojeluun.