Nuori Kokkola -palkinto EHJÄ:lle Kokkolaan!

Nuori Kokkola -palkinto EHJÄ:lle Kokkolaan!

Kokkolan kaupunki on myöntänyt 18.11.2017 Nuori Kokkola -palkinnon EHJÄ ry:n Kokkolan toimipisteelle. Kokkolan kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakunta on vuodesta 2009 jakanut Nuori Kokkola -palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain kokkolalaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on ansioituneesti edistänyt kokkolalaisten nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja aktiivisuutta.

Uutinen aiheesta täällä

TERVETULOA OMILLEEN-TOIMINNAN SEMINAARIIN 1.11.2017

TERVETULOA OMILLEEN-TOIMINNAN SEMINAARIIN 1.11.2017

Seminaarissa esitellään Omilleen-toiminnan malli vapaaehtoisesta tukihenkilötoiminnasta sijaishuollosta itsenäistyville nuorille. Kokemuksia toiminnasta kuullaan sekä itsenäistyvien nuorten, vapaaehtoisten että yhteistyötahojen näkökulmasta.

Aloita vapaaehtoistyö!

Aloita vapaaehtoistyö!

Koulujen alku tarkoittaa monille aikuisillekin syksyn harrastusten pohdintaa. Syksyllä erilaisissa vapaaehtoistoiminnoissa järjestetään koulutuksia ja niin myös meillä. Jos etsit syksyyn aktiviteettiä, joka ei ole aikaan tai paikkaan sidonnaista niin tutustu lisää.

Lapsi- ja perhejärjestöjen kannanotto perhevapaiden kehittämiseen

Suomalaisiin perhevapaisiin kohdistuu muutospaineita, ja niin työmarkkinajärjestöt kuin useat puolueet ovat esittäneet omat ehdotuksensa perhevapaiden kehittämisestä. Lapsi- ja perhejärjestöt ovat pitkään vaatineet vanhempainvapaiden keston pidennystä, joustomahdollisuuksien lisäämistä sekä isälle korvamerkityn vapaan kasvattamista.

Projektikoordinaattorin paikka auki Omilleen-toiminnassa

Etsimme joukkoomme projektikoordinaattoria vastaamaan Omilleen-toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Omilleen toiminnassa rekrytoidaan, koulutetaan sekä tuetaan lastensuojelun vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka toimivat sijaishuollosta itsenäistyvien 16-20 -vuotiaiden nuorten tukena.

Opinnäytetyö Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijatoiminnasta!

Loppuvuodesta 2016 valmistui sosionomi (AMK) -opiskelijan Wilma Railion tekemä opinnäytetyö: 

”Expertise by Experience, Participation and Wellbeing. Exploring Participation and Wellbeing with Experts by Experience of EHJÄ ry’s Omilleen-toiminta Unit”.

Sinustako tukihenkilö?

Lapsi tai nuori sinunkin lähelläsi voi tarvita luotettavaa aikuista kenen kanssa tehdä mukavia asioita! Koulutamme kevään aikana uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä!

Lastensuojelututkimukseen tarvitaan pysyvät rakenteet

Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että valtiovalta ryhtyy toimiin lastensuojelun tutkimuksen puutteiden korjaamiseksi ja huolehtii keskitettyjen tutkimusrakenteiden perustamisesta. Lastensuojelun sijaishuollon epäkohtia vuosina 1937-1983 tarkastellut selvitys osoittaa, että lastensuojelun toteuttamisen tulee entistä systemaattisemmin pohjautua tutkimustietoon.