Haemme joukkoomme järjestösihteeriä

Haemme joukkoomme järjestösihteeriä

Haemme joukkoomme järjestösihteeriä, jonka tehtäviin kuuluu vastata koulutustoiminnasta, erityisesti lastensuojelun tukihenkilökoulutuksista. Järjestösihteerin muita keskeisiä tehtäväalueita ovat järjestön viestintä, erilaisten hakemusten, selvitysten ja raporttien suunnittelu ja kirjoittaminen sekä laatutyöskentelyyn osallistuminen. 

Ei enää vuoden pätkälupia turvapaikanhakijoina tulleille nuorille

Ei enää vuoden pätkälupia turvapaikanhakijoina tulleille nuorille

Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että ilman huoltajaa tulleiden jatkolupakäytäntöä muutetaan niin, että se tukee kotoutumista. Lyhyet jatkoluvat tai kielteiset päätökset ovat Maahanmuuttoviraston uusi laintulkinta, joka on tehty ilman lakimuutosta ja voidaan ilman sellaista myös korjata. On kohtuutonta ja myös kotoutumista heikentävää, että lähes tuhat nuorta joutuu jatkuvasti pelkäämään oleskeluoikeutensa päättymistä Maahanmuuttoviraston uuden käytännön takia.

Ikkunoita Ihmemaahan -hanke alkaa Varsinais-Suomessa

Ikkunoita Ihmemaahan -hanke alkaa Varsinais-Suomessa

STEA on myöntänyt rahoituksen EHJÄ ry:n hankkeelle Ikkunoita Ihmemaahan - tarinoita ryhmistä syömishäiriöistä toipumisen poluilla. Hankerahoitus on tarkoitettu syömishäiriötä sairastavien, syömishäiriöoireista kärsivien ja syömishäiriöstä toipuvien nuorten ja nuorten aikuisten sosiaaliseen vahvistamiseen, osallisuuteen sekä eristäytymisen ennaltaehkäisyyn tähtäävän ryhmätoiminnan järjestämiseen.

Ohjaajan tehtävä avoinna Kirkkonummella

Ohjaajan tehtävä avoinna Kirkkonummella

Haemme kasvavaan toimintaamme ohjaajaa Kirkkonummelle, jossa aloitamme uudessa toimipisteessä yhteistyön Kirkkonummen kunnan kanssa. Olet etsimämme ohjaaja, kun sinulla on vähintään sosiaalialan AMK-tasoinen tutkinto ja kokemusta alalla työskentelystä. Sinulta löytyy myös oma-aloitteisuutta, tarmoa, iloa ja intoa itsenäiseen sekä vastuulliseen työskentelyyn.

Kannustavat kokemukset -projektin uutisia

Kannustavat kokemukset -projektin uutisia

STEA on esittänyt Kannustavat kokemukset -projektille jatkorahoitusta vuodelle 2018. Veikkauksen tuella voimme jatkaa työtämme nuorten työnhakutaitojen kehittämisessä sekä nuorten valmentamista työelämää varten. Tarjoamme myös työnantajille projektityöntekijöiden tuen koko työllistämisprosessin ajaksi.

    Opetusneuvos Martti Niemelä on menehtynyt 3.12.2017 Oulussa 96:n vuoden iässä  Niemelä teki pitkän elämäntyön lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi mm. erityiskoulun johtajana sekä Nuorten Ystävät ry:n toiminnanjohtajana Oulussa. Niemelä toimi aktiivisesti Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n eri tehtävissä kuten hallituksen jäsenenä, varajäsenenä sekä sihteerinä liiton perustamisesta vuodesta 1983 aina vuoden 1994 loppuun asti. Niemelä oli yksi EHJÄ ry:n perustamisen ja alkuvuosien merkittävimmistä yksittäisistä henkilöistä. Vuonna 2003 EHJÄ ry julkaisi Martti Niemelän kirjoittaman liiton 20-vuotishistoriikin.    Opetusneuvos Martti Niemelän muistoa kunnioittaen  Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n hallitus ja henkilökunta

Opetusneuvos Martti Niemelä on menehtynyt 3.12.2017 Oulussa 96:n vuoden iässä

 

Niemelä teki pitkän elämäntyön lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi mm. erityiskoulun johtajana sekä Nuorten Ystävät ry:n toiminnanjohtajana Oulussa. Niemelä toimi aktiivisesti Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n eri tehtävissä kuten hallituksen jäsenenä, varajäsenenä sekä sihteerinä liiton perustamisesta vuodesta 1983 aina vuoden 1994 loppuun asti. Niemelä oli yksi EHJÄ ry:n perustamisen ja alkuvuosien merkittävimmistä yksittäisistä henkilöistä. Vuonna 2003 EHJÄ ry julkaisi Martti Niemelän kirjoittaman liiton 20-vuotishistoriikin.

    #olentukena -kampanja kertoo vapaaehtoisen tarinoita somessa – tule sinäkin mukaan!  8.-14.1.2018 vietetään lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä parissa tehtävän vapaaehtoistyön viikkoa. Viikon julkaisut löytää sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #olentukena. Teemaviikon järjestävät Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri sekä Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta.  Kuljetko tuettavasi vierellä arjen keskellä? Onko teillä pieniä ilonhetkiä, joita voisit jakaa somessa? Haluamme kannustaa sinua, joka toimit vapaaehtoisena perheiden, lasten ja nuorten tukena, kertomaan mikä on parasta sinun tukisuhteessasi. Jaa oma tarinasi kuvan kanssa hashtagilla #olentukena Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Voit liittää tarinaan kuvan omasta tukisuhteestasi tai käyttää oheista valmista kuvapohjaa. Kirjoita kuvaan lyhyesti, mikä on parasta sinun tukisuhteessasi. Hetkiä voi postailla someen aikavälillä 8.1-14.1.2018. Jos postaat kuvan Facebookiin tai Instagramiin, muista muuttaa asetukset julkisiksi, jos haluat, että voimme jakaa kuvasi. Muistathan suojella tuettavasi anonymiteettia ja julkaista vain kuvia, joista tuettavasi ei ole tunnistettavissa. Voit halutessasi julkaista kuvan, jossa näkyy esimerkiksi kahdet jalanjäljet lumessa tai vaikkapa elokuvaliput yhteisestä muistosta.

#olentukena -kampanja kertoo vapaaehtoisen tarinoita somessa – tule sinäkin mukaan!

8.-14.1.2018 vietetään lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä parissa tehtävän vapaaehtoistyön viikkoa. Viikon julkaisut löytää sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #olentukena.

Tule joukkoomme ohjaajaksi Porvooseen!

Tule joukkoomme ohjaajaksi Porvooseen!

Ohjaajan tehtävät ovat monipuoliset. Niihin kuuluu nuorten kanssa yhdessä heidän asioidensa hoitoa mm. asumiseen, opiskeluun, harrastamiseen ja toimeentuloon liittyvissä asioissa. 

Haemme vapaaehtoisia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille

Haemme vapaaehtoisia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille

Kiinnostaisiko sinua lähteä tukijaksi ja tsemppariksi sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle?

Olisiko sinulla mahdollisuus antaa tukea tarvitsevalle lapselle aikuisen läsnäoloa pari kertaa kuukaudessa?

Koulutamme helmikuussa 2018 uusia tukihenkilöitä Omilleen-toimintaan ja Espoon vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaan. Ota yhteyttä ja sovi aika haastatteluun!

Nuori Kokkola -palkinto EHJÄ:lle Kokkolaan!

Nuori Kokkola -palkinto EHJÄ:lle Kokkolaan!

Kokkolan kaupunki on myöntänyt 18.11.2017 Nuori Kokkola -palkinnon EHJÄ ry:n Kokkolan toimipisteelle. Kokkolan kaupungin kulttuuri- ja nuorisolautakunta on vuodesta 2009 jakanut Nuori Kokkola -palkinnon. Palkinto myönnetään vuosittain kokkolalaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on ansioituneesti edistänyt kokkolalaisten nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja aktiivisuutta.

Uutinen aiheesta täällä