- In English
På svenska
-
-
Ajankohtaista
 
Ressu-toimintamme esillä Perhehoitoliiton julkaisussa
 
Perhehoitoliiton julkaisusta voi lukea lyhyen jutun toiminnastamme ja alta löytyy lisää tietoa vapaa...
 
-
-
-
Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta lapsen tai nuoren tukihenkilönä?
 
Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota lapselle tai nuorelle aikuisen läsnäoloa ja huomiota sekä mukavaa tekemistä yhdessä. Tukihenkilö ja lapsi/nuori tapaavat noin 1-3 kertaa kuukaudessa erilaisen tekemisen merkeissä. He voivat esimerkiksi käydä talvella luistelemassa, viettää kesäistä iltapäivää jäätelöä syöden tai mennä vaikkapa teatteriin. Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa.

Kaikki tukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneet haastatellaan ja valitut koulutetaan. Tukihenkilöille järjestetään vertaistapaamisia ja he saavat yksilöllistä ohjausta.

Lue tarkemmin alla EHJÄ ry:n vapaaehtoistoiminnasta!

 
1) Omilleen-tukihenkilötoiminta sijaishuollosta itsenäistyville nuorille


Omilleen-toiminnassa vapaaehtoiset aikuiset ryhtyvät lastenkodeista ja nuorisokodeista itsenäistyvien nuorten tukihenkilöiksi. Omilleen muutto on merkittävä elämänvaihe, johon tarvitaan usein aikuista rinnallakulkijaa. Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota nuorelle aikuisen läsnäoloa ja rohkaisua aikuisuuden kynnyksellä. Tutustut myös uuteen ihmiseen ja näet elämää nuoren näkökulmasta.

Tukihenkilö ei ole ammattiauttaja vaan luotettava aikuinen, jonka kanssa nuori voi viettää aikaa erilaisen mukavan tekemisen parissa sekä jutella itsenäistymisen nostattamista mietteistä.

Seuraava vapaaehtoisten koulutus syksyllä 2017.

Lue lisää liitteestä ja ota yhteyttä!

Yhteydenotot:
Järjestösihteeri Annika Hyttinen
p. 045 132 9321

 
2) Ressu - koira-avusteinen tukihenkilötoiminta


Ressu-toiminnassa 7-17 -vuotias lapsi saa rinnalleen koiran kanssa toimivan tukihenkilön. Lue lisää Ressu-toiminnasta täällä.

Koiran avulla edistetään tukisuhteen muodostumista ja luottamuksen syntymistä tukihenkilön ja lapsen välille. Ennakkoluulottomalle koiralle lapsen on helpompi kertoa vaikeistakin asioista ja koiran elekieltä voidaan hyödyntää omien tunteiden peilaamiseen. Eläinsuojelulliset näkökulmat huomioon ottaen lapsi oppii ymmärtämään eläimen tarpeet ja tuntemaan empatiaa. Koiran hoitotoimenpiteisiin osallistuminen opettaa vastuuntuntoa ja vahvistaa itseluottamusta. Koiran ulkoiluttaminen motivoi liikkumaan.

Espoossa koulutus syksyllä 2017, ota yhteyttä!

Yhteydenotot: tiina.muros (a) ehja.fi / 045 142 8455

 
3) Lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta Espoon alueella
 
Lastensuojelun tukihenkilötoiminnan tavoitteena on antaa tukea lapsille ja nuorille, joiden katsotaan hyötyvän perheen ulkopuolisen aikuisen antamasta tuesta. Tuettavat lapset ja nuoret ovat 7-17 -vuotiaita. Lapsen tai nuoren kanssa voi käydä vaikkapa kävelyllä, harrastaa, leikkiä tai pelata, käydä elokuvissa tai kirjastossa tai olla vaan. Tukihenkilö kuuntelee ja kannustaa lasta ja on rinnalla kulkija.

Tukihenkilöltä odotetaan kokemusta lasten, nuorten tai perheiden parissa toimimisesta.

Seuraava koulutus syksyllä 2017.

Ota yhteyttä, kerromme lisää! tiina.tuomala (a) ehja.fi / 045 125 6201

 

 
-

 
Keskustoimisto     Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11 00260 Helsinki 050 544 7443     etunimi.sukunimi@ehja.fi Yhteystiedot 220536 | Copyright © 2017 EHJÄ ry  
-